Close

Transformeer teamwerk met Confluence. Ontdek waarom Confluence de hub voor contentsamenwerking is voor alle teams. Probeer het gratis

De volledige projectmanagement-handleiding

Meer projecten afronden (met minder stress)

Onderwerpen zoeken

Wat is projectmanagement? Projectmanagement is de coördinatie van je processen, tools, teamleden en vaardigheden, zodat je projecten kunt uitvoeren die je doelen overtreffen.

Jij en je team maken je klaar om een groot project te voltooien. Het is net een lange rij dominostenen — het is zo cool als het werkt, maar het is een grote teleurstelling als één enkel stuk niet op de juiste plaats staat.

Dit soort projecten kunnen zowel ontmoedigend als spannend zijn en de verleiding is groot om er zo snel mogelijk mee te beginnen. Hoop je dat alles op magische wijze op zijn plaats valt? Wrijven over een toverlamp en hopen dat er een geest tevoorschijn komt die de wens vervult?

Dat zou tof zijn, niet? (En houdt ons vooral op de hoogte als je een manier vindt om ze te laten werken!) Maar in werkelijkheid is effectief projectbeheer het geheim achter het succes van je grote, veeleisende projecten.

Locatiepin

Wat is projectmanagement en waarom is het belangrijk?

Projectmanagement is de coördinatie van je processen, tools, teamleden en vaardigheden om projecten te kunnen uitvoeren die voldoen aan de doelstellingen en eisen.

Het stelt je team in staat om projecten te voltooien door duidelijke doelstellingen te formuleren, de transparantie en zichtbaarheid te vergroten, de communicatie te stroomlijnen en de scope van het project vast te stellen. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Houd er rekening mee dat projectoverschrijdingen schikbarend vaak voorkomen. Alleen al in de IT-sector ontdekte McKinsey dat grote IT-projecten gemiddeld 45% meer kosten dan het budget bedragen en 7% langer duren dan gepland.

Methodologieën voor projectmanagement

Je kunt iets op meerdere manieren aanpakken. Er is niet één strategie om een geweldig project af te ronden. Dat is het moment dat een methodologie voor projectmanagement in werking treedt. Het is een reeks regels, principes en processen voor het managen van een project.

Methodologieën klinken misschien formeel, maar ze bieden je ruimte om te innoveren! Opmerkelijk is dat veel teams en bedrijven een combinatie van methodologieën gebruiken, in plaats van uitsluitend afhankelijk te zijn van één methodologie. Ongeacht de aanpak waar je voor kiest, deze moet een sterke cultuur van transparantie stimuleren.

1. Watervalprojectmanagement

Als je denkt aan traditioneel, opeenvolgend projectmanagement, dan denk je aan watervalprojectmanagement. Met deze methode verdeel je je project in verschillende fasen. Als de ene fase eindigt, begint de volgende. De twee overlappen elkaar niet.

Wanneer gebruik je deze methodologie: Voor lange projecten die één tijdlijn en een opeenvolgende volgorde vereisen.

Veel gebruikt in: de bouw. Een huis of bouwwerk bouwen gaat in stappen. Je kunt bijvoorbeeld geen dak plaatsen als je de fundering nog niet hebt gestort.

2. Agile projectmanagement

Agile projectmanagement is een herhalende aanpak en is veel flexibeler dan watervalprojectmanagement. Het is een aanbevolen werkwijze van DevOps waarbij projecten in kleinere delen worden opgedeeld en in korte tijd worden aangepakt (ook wel sprints genoemd). Na elke sprint evalueert je team het werk opnieuw om eventueel noodzakelijke wijzigingen aan te brengen en ervoor te zorgen dat je op schema blijft.

Scrum

Scrum-projectbeheer is een van de meest populaire Agile-methodologieën die door projectmanagers worden gebruikt. Net als bij Agile, draait scrum om continue verbetering. Je kunt een framework als scrum gebruiken om je te helpen op een meer Agile manier te gaan denken en om te oefenen met het ontwikkelen van Agile principes in je dagelijkse communicatie en werk.

Wanneer gebruik je deze methodologie: Voor projecten die nog niet helemaal zijn gedefinieerd en waarvoor nog veel moeten worden aangepast.

Veel gebruikt in: Softwareontwikkeling. Dit beroep was de pionier op het gebied van agile, en dankzij deze aanpak kunnen ontwikkelaars software van hogere kwaliteit bouwen omdat ze regelmatig kunnen testen en beoordelen.

3. Lean projectmanagement

Dezelfde principes die je kent van lean manufacturing gelden ook voor lean projectmanagement. Het doel van deze methodologie is om de productie en waarde te verhogen en tegelijkertijd verspilling te verminderen. Om het te gebruiken, moet je een waardestroom in kaart brengen. Deze stroom staat voor de volgorde van de projectactiviteiten. Vervolgens zoom je in op die stroom om werkzaamheden die geen waarde toevoegen te identificeren en te elimineren. Dit betekent dat je projectproces zo gestroomlijnd, geoptimaliseerd en efficiënt mogelijk is.

kanban

Kanban is een specifieke implementatie van Lean projectmanagement. Projecttaken worden op een visuele manier vertegenwoordigd op een Kanban-bord, waardoor teamleden op elk moment de status van elk onderdeel van het werk kunnen zien.

Wanneer gebruik je deze methodologie: Voor projecten die snel moeten worden geleverd.

Veel gebruikt in: Productie. Als je fysieke goederen produceert, wil je zo min mogelijk verspilling om de uitgaven te minimaliseren en de winst te maximaliseren. Daarom is deze aanpak zo populair in de productie, vooral in de auto-industrie.

De 5 fasen van het projectmanagementproces

Stel je voor dat je een project start vanaf het begin. Projectmanagement komt niet pas in beeld wanneer je daadwerkelijk taken gaat afvinken; eerst moet je de basis leggen.

Met die gedachte in het achterhoofd heeft het Project Management Institute (PMI) vijf verschillende fasen van projectmanagement vastgesteld.

Fase 1: Beginnen

Denk je dat de eerste stap van projectmanagement het plannen is? Dat klopt niet helemaal. Voordat je een strategie voor je project kunt uitstippelen, moet je ondersteuning van belanghebbenden hebben. Dit is waarbij een projectcontract van pas komt om een overzicht van de bedrijfsdoelstelling van je project te laten goedkeuren. We raden je aan om in plaats daarvan een projectposter te gebruiken, omdat deze overzichtelijker en sneller en gemakkelijker te lezen zijn. Tijdens deze fase moet je vragen kunnen beantwoorden zoals:

Simpel gezegd probeer je tijdens deze fase te beslissen of dit project wel de moeite waard is, voordat je er al te veel energie insteekt.

Een geweldige manier om deze bespreking tot stand te brengen is met behulp van een pre-mortem, een gedachte-oefening waarbij je nadenkt over wat er mis zou kunnen gaan en besluit hoe je deze risico’s kunt voorkomen.

Fase 2: Plannen

Als je besluit verder te gaan met het project, dan ga je door naar de planningsfase. Tijdens deze fase ontwikkel je een gedetailleerd projectplan waar je hele team zich aan zal houden––en waar ze je dankbaar voor zullen zijn! Plannen is van cruciaal belang bij het voorkomen van scope-creep. Ons takenlijst-sjabloon kan je helpen! De vragen die tijdens deze fase beantwoord moeten worden, zijn onder andere:

  • Wat is het doel van dit project?
  • Wat zijn de kritieke prestatie-indicatoren (KPI's)?
  • Wat is de scope?
  • Wat is het budget?
  • Wat zijn de risico's?
  • Welke teamleden zijn erbij betrokken?
  • Welke taken zijn erbij betrokken?
  • Welke mijlpalen moeten worden behaald?

Met deze stap zorg je ervoor dat jij en je team dezelfde verwachtingen hebben voordat je van start gaat. Als je denkt dat je te veel verstrikt raakt in de details, maak je dan geen zorgen: dat is niet zo. Daarnaast kunnen kaders voor strategische planning je helpen!

Fase 3: Uitvoeren

Zet een kop koffie en pak je oplader, want nu wordt het menens. Nu stropen jij en je team de mouwen op en beginnen jullie met het aanpakken van projecttaken, met je projectplan als leidraad. Tijdens de uitvoeringsfase moet je:

  • Wijs de nodige middelen toe
  • Zorg ervoor dat uitvoerders hun taken uitvoeren
  • Houd statusvergaderingen
  • Zet volgsystemen op

Het grootste gedeelte van de werkzaamheden gebeurt in deze fase, en het is ook de fase waarin je project vorm begint te krijgen. Zie je wel? Al dat plannen was de moeite waard.

Fase 4: Controleren

Dat je een projectplan hebt, betekent niet dat alles vanzelf soepel gaat verlopen. Het is alsof je een budget voor jezelf opstelt: een budget heeft geen zin als je niet goed in de gaten houdt hoe je met het geld omgaat.

Daarom moet je de projectvoortgang controleren om ervoor te zorgen dat alles op koers blijft. Evalueer je project aan de hand van de KPI's (kritieke prestatie-indicatoren) die je in de planningsfase hebt vastgesteld.

Wat moet je doen als je denkt van het pad af te dwalen of slachtoffer te worden van de 'scope-creep' (veranderingen van de projectscope)? Neem even de tijd om opnieuw te evalueren. Zo kun je beslissen of je dingen opnieuw moet afstemmen, of dat je je oorspronkelijke plan moet bijstellen. Dat is het mooie van een controle; er zijn regelmatig controlepunten waarop je de koers kunt bijstellen.

Fase 5: Afsluiten

In de laatste fase knoop je de losse eindjes aan elkaar. Deze fase bestaat uit:

  • Het organiseren van een postmortem of retrospectief om het project te evalueren
  • Het opstellen van een afsluitend projectrapport
  • Noodzakelijke projectdocumentatie op een veilige plek verzamelen en bewaren. Een gezamenlijke documentatie-space zoals Confluence is hier trouwens zeer geschikt voor.

Dit geeft je team niet alleen de kans om het project goed af te sluiten, maar het maakt het ook gemakkelijker om ernaar terug te verwijzen wanneer dat nodig is.

7 tips voor succesvol projectmanagement

Zelfs als je alle bovenstaande stappen volgt, is effectief projectmanagement geen kwestie van opstellen-en-vergeten. Er zijn nog een paar andere best practices die je wilt toepassen om je project zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Organiseer een vergadering voor de projectkick-off

Tijdens de vergadering voor de projectkick-off stel je doelen vast, maak je een tijdlijn en zorg je ervoor dat iedereen op dezelfde lijn zit voor je project. Ons sjabloon voor de teamvergaderingsagenda kan je helpen!

Hoe enthousiast je team ook is om aan de slag te gaan, sla deze vergadering niet over. Je zult eventuele verwarring op een proactieve manier wegnemen en je team samenbrengen rond een gemeenschappelijk doel.

Houd rekening met de taak- en resourceafhankelijkheden

Weet je nog dat we het hadden over projecten die aanvoelen als een aaneenschakeling van wankelende dominostenen? Dat geldt vooral voor grote, multifunctionele projecten. Misschien kan Daisy niet beginnen met het maken van grafische afbeeldingen totdat Joel de inhoud heeft opgesteld (een taakafhankelijkheid). Of misschien kan Choua een bepaalde software niet gebruiken terwijl Derek de gedeelde licentie gebruikt (een resourceafhankelijkheid).

Je projecttaken gebeuren niet in een vacuüm, dus het is belangrijk dat je rekening houdt met deze afhankelijkheden met behulp van een Gantt-grafieksjabloon.

Als al je taken en resources met elkaar verbonden zijn, moet je inzicht krijgen in hoe ze bij elkaar passen. Als je dit niet hebt, dan zal een hele rij dominostenen omvallen terwijl je hulpeloos toekijkt.

Bepaal je kritieke pad

Het bepalen van je kritieke pad is een goede manier om overschrijdingen van de planning te voorkomen. Een 'kritiek pad' klinkt misschien als iets uit een actiefilm, maar is eigenlijk gewoon de langste reeks afhankelijke projectactiviteiten. Als je op dat pad op een probleem of vertraging stuit, dan bestaat het risico dat het hele project te laat wordt geleverd.

Door je kritieke pad te vinden, weet je waar je wat speelruimte in je planning hebt en waar je zo dicht mogelijk bij je tijdlijn moet blijven.

Zandloper

Wees realistisch met je tijdlijn

Het is gebruikelijk om de tijd die we nodig hebben om taken af te ronden te onderschatten, en dat kan daadwerkelijk schadelijk zijn voor de projecttijdlijn.

Zorg ervoor dat je benodigde tijd niet onderschat door tijdlijnen van eerdere projecten te raadplegen. Raadpleeg je tijdregistratiesoftware, als je die hebt, om na te gaan hoe lang gebruikelijke taken duren, en vraag je team om hun planning ook op gevoel te controleren.

Projectmanagementsoftware gebruiken

Als je teamleden talloze e-mailconversaties of mappen moeten doorspitten om te vinden wat ze nodig hebben, dan gaat je project zeker achterlopen op schema.

Daarom is het handig om projectmanagementsoftware (zoals Jira) te gebruiken om je documentatie op te slaan en je project te organiseren in kennisbeheersoftware (zoals Confluence). Hiermee vergroot je de zichtbaarheid van alle projectstappen en -taken, centraliseer je de communicatie en geef je je projectteam één enkele bron van waarheid.

Stel duidelijke rollen en verantwoordelijkheden vast

Om de beste resultaten uit je team te halen, moeten de teamleden precies weten waarom ze erbij betrokken zijn. Wat is hun functie en wat moeten ze bijdragen?

Dit zorgt niet alleen voor een gevoel van doelgerichtheid en verantwoordelijkheid onder je projectteamleden, maar voorkomt ook dat ze op elkaars tenen trappen én je profiteert van ieders sterke punten. Een RACI-framework is een populaire manier om rollen en verantwoordelijkheden toe te wijzen. De afkorting RACI is kort voor Responsible (verantwoordelijk), Accountable (toerekenbaar), Consulted (geraadpleegd) en Informed (geïnformeerd). Confluence brengt een veranderingen aan dit framework aan, en noemt het DACI, waarin de D een afkorting is van Driver (aanjager).

Maak er een samenwerkingsproces van

Een project beheren kan stressvol zijn, maar je hoeft het niet helemaal alleen te doen. Je team heeft veel inzicht in je projectplan, bijvoorbeeld of je tijdlijn realistisch is of dat je afhankelijkheden vergeet. Brainstormen als team is een geweldige manier om ideeën te delen en te bespreken. Dit zijn een aantal tips om een effectieve brainstormsessie te houden.

Zelfs als je een lid bent van een team dat hybride of op afstand werkt, weersta dan de verleiding om projecten afzonderlijk te plannen. Betrek je team bij het opstellen van een realistischer plan en stimuleer hun gevoel van betrokkenheid bij het project. Ons brainstorm-sjabloon kan je helpen!

Belangrijke leden van een projectteam

Voor elk project moeten eerst rollen en verantwoordelijkheden worden vastgesteld. Als je van tevoren weet wat je rol is, is iedereen voorbereid om succes te behalen door op schema te blijven om projectdeadlines te halen. Mogelijke projectrollen zijn onder andere:

  • Projectmanager: Degene die toezicht houdt op het hele project en verantwoordelijk is voor het succes ervan.
  • Projectsponsor: Senior manager die het project leidt en nauw samenwerkt met de projectmanager.
  • Teamlid: Medewerker die actief aan de projecttaken werkt.
  • Leverancier: Degene die goederen of diensten voor het project levert.
  • Belanghebbende: Degene die belang heeft bij het project. Er zijn verschillende soorten belanghebbenden:
    • Primaire belanghebbenden: Personen die het werk daadwerkelijk doen en actief betrokken zijn bij het project.
    • Secundaire belanghebbenden: Personen die mogelijk naar vergaderingen komen en een kleine rol spelen, maar geen belangrijke besluitvormers in het project zijn.
  • Geïnteresseerde belanghebbenden: Personen die op de hoogte zijn van het project, maar geen actieve rol spelen en niet veel invloed hebben.
  • Klant: Degene die het eindproject ontvangt, indien het een klantgericht project betreft in plaats van een intern project.

Waar moet je op letten bij het beoordelen van projectmanagementsoftware

Het kiezen van de juiste projectmanagementsoftware kan lastig zijn. Om ervoor te zorgen dat je team alles uit hun projectmanagementtool haalt, raden we je aan om een oplossing te zoeken die de volgende mogelijkheden biedt:

  • Maak een gedeelde agenda aan om de mijlpalen en deadlines van projecten bij te houden
  • Deel bestanden en documenten voor eenvoudige toegang en samenwerking
  • Maak takenlijsten aan en wijs taken toe aan teamleden
  • Volg de voortgang van projecten en genereer rapporten
  • Stimuleer en stroomlijn communicatie tussen teamleden en belanghebbenden
  • Schat de duur en het budget van projecten in
  • Stel teamleden in staat om opmerkingen te plaatsen bij taken en feedback te geven
  • Genereer automatische herinneringen en meldingen
  • Ontwikkel projectsjablonen om het aanmaken van projecten te stroomlijnen
  • Beheer bronnen en workloads
  • Volg issues en risico’s
  • Beheer veranderingsaanvragen
  • Maak gedetailleerde rapporten aan
  • Bewaak projectprestaties

Waarom raden wij Confluence aan voor projectmanagement?

Confluence onderscheidt zich als kennishub voor samenwerking om projectmanagement een boost te geven met duizenden sjablonen, spellen en integraties voor maximale flexibiliteit en schaalbaarheid.

Consolideer tools en centraliseer werk

Met Confluence heb je kennis-, taken- en projectbeheer gecombineerd met samenwerking binnen teams. Integreer een Trello-bord voor Kanban-projectbeheer, zoals Sprout Social. Daarnaast kun je Confluence met Jira integreren voor een Agile benadering van projectbeheer, zoals Castlight Health. Met Jira wordt het gemakkelijk om je projecten te plannen, te volgen en te beheren, terwijl je met Confluence de transparantie verhoogt en projectgerelateerde gesprekken en middelen centraliseert.

Schaal mee met de groei van je team en het bedrijf

Confluence is ontworpen om projectmanagement mogelijk te maken voor technische teams en zakelijke teams, maar ook voor kleine bedrijven, teams op afstand en grote ondernemingen. Schaalbaar met een onbeperkt aantal installaties om organisatorische autonomie te bieden, gegevens te scheiden vanwege veiligheidsredenen of omgevingen aan te passen. Confluence beschikt ook over de beveiliging, conformiteit, prestaties en betrouwbaarheid die nodig zijn om bedrijven te ondersteunen, waaronder gegarandeerde SLA-uptimes, gegevenslocatie in de VS, EU, Australië of Duitsland, en certificeringen volgens GDPR, SOC2 en meer.

Werk en kennis beveiligen en beschermen

Wat gebeurt er als een teamgenoot je bedrijf verlaat? Verdwijnt hun werk dan ook? Confluence beschermt projectwerk tegen verlies, zelfs als teamgenoten een bedrijf verlaten. Je kunt rechten aanmaken, controles instellen en beheerdersrollen toewijzen.

Prestaties analyseren en optimaliseren

Je kunt niet beheren wat je niet kunt meten, toch? In combinatie met Jira kun je de voortgang volgen, activiteiten monitoren en rapporten genereren om projectprocessen en -workflows te optimaliseren.


Projectmanagement is de motor achter de productiviteit van teams. Niet alle oplossingen voor projectmanagement zijn echter gelijk geschapen. Ontdek waarom meer dan 85.000 bedrijven Confluence gebruiken.

Projectmanagementsjablonen

Pictogram

Sjabloon persona

Met het persona-sjabloon kun je gedetailleerde profielen maken van doelklanten voor marketing en productontwikkeling, compleet met persoonsnamen, doelen, uitdagingen en informatiebronnen.

Pictogram

Sjabloon voor klanttraject in kaart brengen

Gebruik dit sjabloon om inzicht te krijgen in de ervaringen van je klanten met je product, inclusief hun emoties en pijnpunten.

Pictogram

Sjabloon voor disruptief brainstormen

Dit Confluence-sjabloon helpt je team om nieuwe ideeën te bedenken.

Pictogram

DACI-sjabloon

Gebruik dit DACI-sjabloon om ieders rol op het gebied van besluitvorming duidelijk te maken en sneller de juiste beslissing te nemen.

Pictogram

Sjabloon van projectposter

Als projectinstructies en -charters niet jouw ding zijn, probeer dan dit sjabloon voor een projectposter.

De belangrijkste voordelen van projectmanagement

1. Samenwerking verbeteren

We weten dat we met anderen moeten samenwerken om onze doelen te bereiken, maar effectieve samenwerking is voor de meesten van ons niet eenvoudig. Er zijn verschillende communicatiestijlen, verschillende manieren om te organiseren en nog zoveel andere factoren die samenwerking lastig maken.

Projectmanagementsoftware geeft teams onder andere beter inzicht in waar hun collega's mee bezig zijn, welke deadlines zijn vastgesteld en hoe individuele taken in het totale projectproces passen. Dit alles draagt bij aan het grootste voordeel van projectmanagementsoftware: betere en eenvoudigere projectsamenwerking.

2. Communicatie centraliseren

Je team heeft moeite om te communiceren via ongeorganiseerde e-maildiscussies, chatmeldingen en reacties die verloren gaan in de chaos.

Dat is een groot nadeel voor je projecten en de reden waarom er veel tijd wordt verspild. Als teamleden te veel plekken hebben waar ze informatie kunnen zoeken, is er miscommunicatie, worden deadlines niet gehaald, worden taken vergeten en ontstaat er verwarring.

Projectmanagementsoftware houdt al je communicatie, van tijdlijnen en statusupdates tot feedback en vragen, op één plek die voor iedereen gemakkelijk toegankelijk is. Zo houd je alles centraal, zodat iedereen informatie kan delen en ook effectief kan beheren hoe en waar die wordt gedeeld.

3. Taakbeheer stroomlijnen

Om je projecten succesvol te kunnen uitvoeren, moeten teamleden weten voor welke taken ze verantwoordelijk zijn en wanneer ze moeten worden voltooid.

Onduidelijke verantwoordelijkheden en aanwijzingen van managers zijn daar een belangrijk onderdeel van. De talloze apps en tools zijn als olie op het vuur.

Als een teamlid in de ene tool een taak toegewezen krijgt, maar meer tijd op een ander platform doorbrengt, wordt die belangrijke melding misschien niet gezien. Door je projecten in één softwarepakket te beheren, haal je die gaten weg en verdeel je zelfs de grootste projecten in afzonderlijke stappen en actiepunten.

Van daaruit kun je die taken aan de juiste teamleden toewijzen, met een deadline, zodat ze op één plek zijn samengebracht en mensen op de hoogte worden gehouden van hun nieuwe taken.

Een dartbord met dartpijlen in de roos.

4. Eén bron van waarheid maken

Je projectmanagementsoftware wordt de centrale plek voor projectgerelateerde informatie. Documenten, assets, updates, tijdlijnen, notulen van vergaderingen en alle andere zaken moeten in je software worden opgeslagen. (Hier is een handig sjabloon om notulen bij te houden.) Dit zorgt ervoor dat alles toegankelijk, georganiseerd en doorzoekbaar is. Teamleden kunnen vinden wat ze nodig hebben zonder veel tijd te verspillen aan zoeken naar juiste informatie.

5. Efficiëntie verhogen

Tel alle bovenstaande voordelen bij elkaar op, dan kom je bij het ultieme voordeel: je team kan sneller werk verzetten. Veel sneller.

Met projectmanagementsoftware kan je team goed communiceren. Iedereen weet wat er wordt verwacht en waarmee moet worden begonnen. Elk teamlid weet precies waar de informatie staat.

Als je samenwerking als een geoliede machine werkt, gaat er minder tijd verloren. De projectbeheersjabloon van Jira helpt teams sneller aan de slag te gaan met beproefde workflows, in plaats van telkens een blanco pagina te openen wanneer ze een nieuw project aanmaken.

Nu slepen projecten niet eeuwig voort, want je team is uitgerust met de resources die het nodig heeft om in een indrukwekkend snel tempo kwalitatief hoogwaardige resultaten te leveren.

6. Voortgang bijhouden

Je wilt niet zomaar een project leveren. Je wilt een project leveren dat binnen je budget blijft, dat voldoet aan je tijdlijn en dat de oorspronkelijke doelen bereikt.

Die belangrijke elementen kun je makkelijk uit het oog verliezen als je tot over je oren in het werk zit, en het gaat vaak van kwaad tot erger. Als je die beperkingen en verwachtingen niet goed in de gaten houdt, leveren planning, budgetoverschrijdingen en verspilde moeite problemen op wanneer teamleden hun werk opnieuw moeten doen om het project weer op de rails te krijgen.

Projectmanagementsoftware organiseert je werk, zodat het eenvoudiger is om zaken bij te houden, zoals je uitgaven en deadlines. Bovendien kun je rapporten genereren om de voortgang bij te houden naarmate je voortgang maakt, in plaats van te laat te beseffen dat je iets niet goed hebt gedaan.

Waarom Jira gebruiken voor projectbeheer

Jira helpt teams bij het plannen, volgen en leveren van producten van topkwaliteit, ondersteund door speciale projectmanagement-apps voor Jira.

Gecentraliseerd rapporteren

Jira brengt al je projectgegevens samen, zodat je moeiteloos de voltooiing van de taak kunt volgen, knelpunten kunt identificeren en met vertrouwen beslissingen kunt nemen.

Updates in realtime

Iedereen blijft op de hoogte van de onmiddellijke updates van Jira, wat zorgt voor snelle reacties en consistente projectafstemming.

Automatisering zonder code

Dankzij de automatisering zonder code van Jira voorkom je gedoe, waardoor je tijd kunt besparen bij repetitieve taken en je je kunt concentreren op wat belangrijk is.

Projecten met vertrouwen beheren

Leid teams van elke grootte naar succes en bereik doelstellingen met vertrouwen met Jira.

Misschien vind je dit ook leuk

Pictogram projectposter
Sjabloon voor projectposter

Een bestand waardoor je projectteams en belanghebbenden op één lijn blijven

pictogram van het projectplan
Sjabloon voor projectplan

Definieer en plan mijlpalen en hun reikwijdte voor je nieuwe project

Maak snellere contentsamenwerking voor elk team mogelijk met Confluence

Hierna
Fases van projectmanagement